Gaucheretstraat 164, Brussel

©2018 by COSA.

VRIJWILLIGERS

Zij maken het verschil.

WAAROM VRIJWILLIGERS?

Waarom werken we juist met vrijwilligers? Dat is een heel bewuste keuze.

COSA is een specifieke manier van werken, dat een aanvulling is op het werk van therapeuten van de gespecialiseerde centra die werken rond zedenfeiten. Het is aanvullend op elk soort reeds bestaande hulpverlening en kan hierdoor ook als hefboom werken.

Daarnaast zorgen vrijwilligers ook voor extra veiligheid omdat zij het kernlid meer en in andere omstandigheden ontmoeten (zij zijn een extra paar ogen dat mee in de gaten kan houden of alles goed loopt).

Vrijwilligers zijn dus geen vervangers voor de bestaande hulpverlening, maar zij hebben een specifieke rol!

Group Discussion

WAT DOEN ONZE VRIJWILLIGERS?

Drie tot vijf vrijwilligers begeleiden één pleger van zedenfeiten (het "kernlid"). Zij doen dit onder supervisie van de cirkelcoördinator en vormen samen de "binnencirkel".

Daarnaast zijn er steeds ook een aantal professionals betrokken bij de hulp aan het kernlid. Dit kunnen therapeuten van een gespecialiseerd centrum zijn, justitie-assistenten of begeleiders van andere diensten. Zij vormen samen de "buitencirkel".

De cirkelcoördinator zorgt voor de opstart van de cirkel, coacht de vrijwilligers, zorgt voor de verbinding tussen de binnen- en buitencirkel (indien nodig).

 

Op de pagina "Wat doen onze vrijwilligers" kan je meer lezen over wat je als vrijwilliger bij ons allemaal doet en wat je ervoor terug krijgt.

Dark Leaf

MEER WETEN?

Heb je nog geen antwoord op je vragen gevonden? Wil je nog meer informatie over de vrijwilligerswerking?

Neem gerust contact op via de contactknop op de homepage of mail naar nadege.rossignon@iter-hulp.be .

Volunteers